Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Prajituri: Prajituri cu crema, cu frisca ( 22 retete )

Tarta cu crema (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1709)
Blat:
Din toate ingredientele se lucreaza repede un aluat care se da la rece doua ore.
Cu aluatul obtinut se tapeteaza formele sau forma de tarta, unsa in prealabil cu unt. Se inteapa aluatul cu o furculita de 2-3 ori ca sa nu se ridice la copt, se coc 20 de minute la foc potrivit. Se lasa se se raceasca.

Crema:
Se bat ouale cu zaharul, laptele, zaharul vanilat si faina si se amesteca pe foc domol pana se ingroasa ca o crema, se lasa la racit, apoi se garniseste tarta cu crema si fructe de sezon sau fructe din dulceata.

Tarta cu frisca (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3014)
Blat:
Din toate ingredientele se lucreaza repede un aluat care se da la rece doua ore.
Cu aluatul obtinut se tapeteaza formele sau forma de tarta, unsa in prealabil cu unt. Se inteapa aluatul cu o furculita de 2-3 ori ca sa nu se ridice la copt, se coc 20 de minute la foc potrivit. Se lasa se se raceasca.
Crema:
Se bate frisca cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune in tarte(a) si se garniseste cu fructe de sezon ,dulceata sau gem.
Rigo Iancsi (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3581)
Blat:
Albusurile se bat cu zaharul adaugat cate 2 linguri odata,pana se obtine o spuma tare.Se adauga bicarbonatul stins,galbenusurile,nuca si faina.
Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara in care s-a pus hartie ,s-a uns si tapetat cu faina.Pentru ca marginile sa ramana frumoase,se unge numai fundul tavii.Se da la cuptor.
Crema :Se amaesteca ouale cu zaharul.Se adauga faina si laptele,amestecand sa nu se faca cocoloase,apoi se pune la fiert (pe flacara,cu o tabla sub cratita) amestecand continuu.Dupa ce s-a ingrosat,se ia de pe foc si se freaca bine,adaugand o bucatica de margarina.
Separat,se freaca untul cu zaharul vanilat,care se amesteca cu crema,cand aceasta s-a racit.Crema obtinuta se intinde bine peste blat.
Glazura:Untul topit se amesteca cu cacaoa si se intinde rapid deasupra cremei.
Se da la frigider.
OBSERVATII:
Taiati prajitura cu un cutit inmuiat in apa fierbinte,ca sa evitati crapare glazurii.
Prajitura cu frisca (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2341)
Se prepara un blat din 6 albusuri bine batute cu 6 linguri de zahar,la car se adauga galbenusurile si faina.
Se unge tava aragazului cu unt, se tapeteaza cu faina si se pune blatul la copt timp de 20 de minute.
Dupa ce s-a racit se insiropeaza blatul cu zeama din compot.Fructele se toaca si se aseaza peste blat. Se prepara crema de vanilie si se pune peste fructe,iar deasupra se aseaza frisca si se presara cu nuca de cocos sau cacao.Se pune la frigider.
Prajitura cu nuca de cocos (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2770)
BLAT:Albusurile se bat spuma cu 12 linguri zahar;se adauga nuca de cocos,2 linguri faina si praful de copt.Se coace blatul si cand se raceste se insiropeaza cu 250ml lapte cald neindulcit.
CREMA:
Galbenusurile,budinca de vanilie,zaharul,faina si laptele ramase se fierb in bain marie amestecand continuu.Se lasa la racit apoi se adauga untul.
Se orneaza blatul cu crema si frisca si se da la rece.
Prajitura Brath (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4668)
Blat:
Se bat galbenusurile cu zaharul pina cind cresc si se albesc,se adauga albusurile batute spuma si nucile macinate+faina in care s-a pus praful de copt.
Se coace in tava unsa si tapetata cu faina.

Crema:
Untul se freaca cu zaharul ,se adauga 2 galbenusuri,vanilia,nessul(se pune putin cite putin pentru a nu se taia crema).Crema se amesteca pina devine spumoasa si se dauga nucile. Se intinde peste blatul racit.

Glazura:
Intr-o cratita de 1 l se pun 3 linguri de apa si trei linguri rase de margarina(marg.sa fie moale - nu topita)Se lasa sa dea un clocot ,apoi se ia de pe foc,se pune zaharul cu cacaoa si se amesteca foarte bine pina se racoreste si se intinde peste crema.
Prajitura Mady (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3359)
Blat:
Se freaca untul cu zaharul, se adauga nucile macinate, praful de copt stins si faina treptat. La sfarsit se adauga albusurile pale-pale. Se unge o tava si se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit.

Crema 1:
Intre timp: se freaca 6 galbenusuri cu 200 gr zahar pana devine crema.
Cand prajitura este aproape gata (prinde crusta), se scoate si se intinde deasupra crema de galbenusuri. Se coace in continuare pana se usuca.

Crema 2:
Se fac la bain marie pana se ingroasa, iar cand s-a racit se pune untul care ar trebui frecat inainte pentru a iesi apa din el.
Se poate adauga si nuca.

Daca doriti, puteti rade si ciocolata peste crema 2.

Milch Schnitte (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2393)
Blat-se bat galbenusurile cu zahar, se adauga faina cernuta , impreuna cu cacao, apoi albusurile batute spuma , amestecind usor , Se coace intr-o tava de 40/40-cam 8-10 minue . Foaia va fi subtire . Se lasa la racit si apoi se taie in 2 bucati .
Crema -laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte .Gelatina se pune la imuiat in putina apa , apoi pe abur , la topit in 50ml lapte . Nu trebuie sa fiarba!Gelatina topita se adauga amestecului cu lapte condensat, apoi miera . Frisca se bate cu intaritor si se adauga la amestec. Crema astfel rezultata se baga la frigider pentru 30 minute , amestecind de 2-3 ori in ea , pina capata consistenta , si nu mai este asa fluida .Pe o bucata de blat se pune crema , se acopera cu cealalta bucata si se da la frigider.
Prajitura cu nuca de kokos (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 11953)
Pentru foi, se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat care se imparte in doua si se intinde fiecare intre doua folii cu sucitorul.
Se pune in tava prima foaie peste care se intinde crema de cocos, obtinuta din albusurile batute f. bine cu zaharul si amestecate usor cu nuca de cocos, dupa care se aseaza a doua foaie si se inteapa cu furculita.
Se da la cuptor 30 minute dupa care se lasa la racit.Timp in care se face,

crema de vanilie;
se amesteca galbenusele cu zaharul tos vanilia, faina si laptele si se fierbe in bain-marie amestecand mereu pana se ingroasa. Acesta se lasa la racit dupa care se adauga cate o lingura in untul frecat spuma.Crema se intinde uniform peste blatul copt si racit.
Deasupra se poate pune ciocolata rasa sau glazura dupa preferinta.

Mod de preparare glazura:
Se topeste untul si se adauga zaharul amestecat cu cacao apoi se ia de pe foc si se pun 4-5 picaturi de ulei si 2 picaturi de otet.

Mangomisu (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1881)
Captusiti o tava cu folie de plastic sau hartie de copt. Cu ajutorul unui mixer amestecati bine branza mascarpone, smantana, zaharul pudra, galbenusurile de ou si vanilia.

Separat combinati sucul de portocale cu Grand Marnier. Scufundati jumatate din piscoturi in amestec si apoi asezati-le frumos in tava formand baza. Intindeti o treime din amestecul de mascarpone si asezati o treime din feliile de mango. Repetati procesul, apoi acoperiti cu amestecul de mascarpone ramas, rezervand cateva felii de mango ramase pentru decor. Acoperiti tava cu folie de plastic si lasati-o la rece cel putin 2 ore.

Intre timp, preparati sosul de zmeura: amestecati intr-o tigaie la foc mic 2 linguri de apa si zaharul, pana cand acesta se topeste. Se lasa la racit putin, apoi se adauga zmeura si sucul de lamaie. Amestecati totul intr-un blender pana la omogenizare, apoi treceti compozitia printr-o sita. Pana la servire se lasa la racit. (Se poate tine la frigider pentru 3-4 zile).

Se serveste o felie de mangomisu cu felii de mango decor si sos de zmeura.
Pagina Precedenta Pagina urmatoare  
Pagina 2 din 3

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput